Kipu & Jäykkyys

Ruotsalainen Piikkimatto lievittää särkyjä ja jäykkyyttä.

Käytä Ruotsalainen Piikkimattoa joka päivä tai tarvittaessa.

Kivut ja jäykkyys selässä, niskassa ja hartioissa
Jos jännität usein tai jatkuvasti tiettyä lihasryhmää, esim. raskaassa fyysisessä työssä, päätetyössä, yksipuolisessa työssä tai stressin ja rauhattomuuden vuoksi, lihakset eivät lepää koskaan tai ainakin liian harvoin. Seurauksena voi olla särkyjä ja kroonisia kipuja. Levon aikana lihakset korjaavat ja rakentavat vahingoittuneita lihassyitä.

Ruotsalainen Piikkimatto ja kivun lievitys
Yksi selitys kivun lievitykselle on se, että piikkimaton selkään kohdistama paine aktivoi elimistön endorfiinien ja oksitosiinin tuotannon. Endorfiinit ovat elimistön omia ”huumeita”, joita erittyy esim. treenatessa. Oksitosiini on elimistön rauhoitushormoni. Kun elimistö tuottaa näitä hormoneja, keho rentoutuu ja kivut vähenevät. Käytä Ruotsalainen Piikkimattoa lihassäryn ja jäykkyyden lievittämiseen. Rentoutuneena elimistö voi parantua ja palautua.

Kipu
Kipu on yksi kehon tärkeistä varoitusjärjestelmistä. Signaali siitä, että jotain on pielessä. Joskus emme ehdi kuuntelemaan näitä signaaleja tai meillä ei ole mahdollisuuksia muuttaa tai vaikuttaa elämässämme sitä, joka aiheuttaa nämä kivut. Silloin kipu voi muuttua krooniseksi säryksi. Kipu katsotaan krooniseksi, kun sitä on ollut yhtäjaksoisesti kolme kuukautta. Onko sinulla usein kipuja? Et ole valitettavasti yksin. Ruotsin tilastokeskuksen SCB:n mukaan 63 %:lla aikuisista on niska-, hartia-, selkä- ja nivelkipuja.

Kipu ja särky stressaavat elimistöä
Kipu, psyykkinen, fyysinen tai inflammatorinen stressi suurentavat adrenaliinin, kortisolin ja noradrenaliinin – elimistön stressihormonien – tuotantoa. Pitkäkestoinen kohonnut kortisolitaso (yli 4 tuntia) heikentää immuunivastetta, nostaa verenpainetta ja verensokeria ja lisää kipuherkkyyttä. Korkea kortisolitaso vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja aiheuttaa lihomista. Kaikki tietävät, että paino nousee stressikausilla ja asettuu usein vatsan seutuville.

Korkea noradrenaliinitaso aiheuttaa lihasjännityksiä ja särkeviä lihaksia ja niveliä. Keho on korkeajännityksessä. Lisäksi oksitosiinitasot laskevat. Kun oksitosiini vähenee, haitallisten stressihormonien pitoisuus kasvaa ja noidankehä on valmis. KIPU-STRESSI-KIPU-STRESSI.

Suosittelemme Ruotsalainen Piikkimattoa Classic, Medium tai Combi. Tuotteita voi käyttää T-paidan kanssa, levittämällä ohuen kankaan piikkimaton päälle tai ilman vaatteita, jos haluat voimakkaamman akupainantavaikutuksen.

Suosittelemme Ruotsalainen Piikkimattoa Classic, Medium tai Combi.
Classic_MG_6383
Orange Spikmatta_ny
Combi grön
img_divider