Ohjeet

Yleiset Ohjeet
Ruotsalainen Piikkimattoa voivat käyttää kaiken ikäiset ja painoiset ihmiset. Produkterna kan användas med en T-shirt, ett tunt tyg emellan eller direkt mot huden. Piikkimattoa voi käyttää T-paidan kanssa, levittämällä ohuen kankaan piikkimaton päälle tai ilman vaatteita. Kokeile ja valitse se, joka tuntuu parhaalta – se voi myös vaihdella kerrasta toiseen. Ei ole itsetarkoitus käyttää piikkimattoa ilman vaatteita, mutta jos vaikutus ei mielestäsi ole riittävä vaatteiden kanssa, voit hyvin käyttää sitä ilmankin. Ruotsalainen Piikkimatto valmistetaan lääketeknisestä muovista, joka ei aiheuta allergioita. Paras vaikutus saadaan käyttämällä Ruotsalainen Piikkimattoa vähintään 20 minuutin ajan joka päivä tai tarvittaessa. 20-40 minuuttia on yleensä sopiva määrä. Ruotsalainen Piikkimattoa voi huoleti käyttää pitempään, eikä haittaa vaikka sille nukahtaa. Katso tarkemmat ohjeet sivun alareunasta.

Muista

 • Älä seiso piikkimatolla
 • Älä makaa piikkimatolla kasvot piikkimattoa vasten, koska silmät voivat vahingoittua ja kasvojen iho on ohutta
 • Älä käytä piikkimattoa ajoneuvoa ajaessasi, koska voit tulla raukeaksi tai nukahtaa
 • Älä käytä piikkimattoa vaurioituneella iholla

Säilytys
Säilytä piikkimatto piikit alaspäin tai seinää vasten. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Puhdistus
Ruotsalainen Piikkimatto huuhdellaan suihkussa lämpimällä tai kylmällä vedellä. Voit käyttää astianpesuainetta tai saippuaa. Tuotteet kestävät jopa puhdistuksen talousspriillä.

Lapset
Myös lapset voivat käyttää Ruotsalainen Piikkimattoa, koska sitä voi käyttää vaatteet päällä. Älä anna lasten käyttää piikkimattoa ilman aikuisen valvontaa, jotta sitä ei käytetä väärin. Monista lapsista ja nuorista on hauska käyttää Ruotsalainen Piikkimattoa ennen nukkumaanmenoa, koska se rentouttaa ja helpottaa nukahtamista.

Raskaus
Monet naiset miettivät onko piikkimaton käyttö vaaratonta raskauden aikana – tai kasvaako keskenmenon riski. ”Varovaisuusperiaatteen” mukaan suosittelemme, että raskaana olevat naiset eivät käytä piikkimattoa raskauden 4 ensimmäisen kuukauden aikana. Sen jälkeen suosittelemme T-paidan tai kankaan käyttöä, ja lopettamaan käsittelyn heti, jos se tuntuu vähänkään epämukavalta. Jos olet epävarma, kysy asiasta terveydenhoitajaltasi.

Verenpaine 
Verenpaine usein laskee, kun makaa Ruotsalainen Piikkimatolla (selälle tai Disc). Nouse siksi hitaasti ylös. Jos käytät verenpainelääkkeitä, verenpaine on tarkistettava säännöllisesti Ruotsalainen Piikkimattoa käytettäessä, jotta lääkeannosta voidaan tarvittaessa vähentää.

Hyytymissairaudet ja verenohennuslääkkeet
Jos sinulla on hyytymishäiriö (verenvuototauti) tai otat hyytymisenestolääkkeitä (verenohennuslääkkeitä), älä aloita Ruotsalainen Piikkimaton käyttöä keskustelematta ensin lääkärin kanssa, koska tietyissä tapauksissa on olemassa ihon verenvuotojen ja mustelmien riski. Käytä lisäksi aina kangasta tai vaatteita Ruotsalainen Piikkimato kanssa. Ensimmäisillä kerroilla piikkimattoa kannattaa käyttää lyhyemmän aikaa. Tarkista ensimmäisten kertojen jälkeen, että mustelmia ei ole ilmennyt.

Jos olet epävarma, kysy asiasta lääkäriltäsi ennen kuin aloitat piikkimaton käytön.

Tärkeää kroonisten sairauksien tai vammojen yhteydessä

 • Jos sinulla on herkkä iho, ole varovainen ja käytä aina kangasta tai T-paitaa, kun aloitat piikkimaton käytön.
 • Jos sinulla on allerginen ihottuma selässä tai psoriasis, ole erittäin varovainen ja käytä kangasta tai vaatteita.
 • Älä käytä piikkimattoa, jos olet psykoottisessa tilassa.
 • Älä käytä piikkimattoa, jos sinulla on MS, Parkinsonin tauti, epilepsia jne, koska kouristus voisi aiheuttaa vammoja.
 • Käytä aina kangasta, jossa kärsit neurologisesta tunnottomuudesta.
 • Jos sinulla on fibromyalgia tai muu kipuyliherkkyys, käytä Ruotsalainen
  Piikkimattoa FLEX
  – Jos sinulla on whiplash-vamma, voit ensimmäisillä kerroilla tulla pahoinvoivaksi, mutta pahoinvointi yleensä hellittää niskan lihasten rentotuessa.
 • Jos sinulla on jokin muu sairaus, keskustele aina ensin lääkärisi kanssa ennen piikkimaton käyttöä.

Ruotsalainen Piikkimatto valmistetaan lääketeknisestä muovista Dryflex TPE. Se on korkealaatuinen, allergeeniton ja kestävä muovi, jota käytetään myös muissa tuotteissa, joita käytetään ihoa vasten tai sen alla, kuten letkuissa, katetreissa ja inhalaattoreissa. Piikkimatto valmistetaan Ruotsissa.


Tuotekohtaiset ohjeet

Miten käytän Ruotsalainen Piikkimatto selän hoitoon

Levitä piikkimatto vuoteelle. Voit käyttää sitä myös sohvalla, lattialla voimakkaampaa vaikutusta varten tai hierontapöydällä.
Makaa Ruotsalainen Piikkimatto 20-40 minuuttia joka päivä tai tarvittaessa. Käytä ensimmäisillä kerroilla T-paitaa tai ohutta kangasta, kunnes löydät sinulle sopivan tason. Kokeile erilaisia tapoja. Ei ole mikään itsetarkoitus maata piikkimatolla alasti tai kankaan päällä. Sen pitää tehdä ”ihanan kipeää” ensimmäisten 5-7 minuutin ajan ja muuttua sitten lämpimäksi rentouttavaksi ja rauhoittavaksi tunteeksi. Ei haittaa, vaikka nukahdat.

Ruotsalainen Piikkimattoa voivat käyttää kaikki kipuherkkyydestä ja iästä riippumatta. Muovipiikit ovat 15 mm pitkiä ja siksi Ruotsalainen Piikkimatto vaikuttaa syvältä. Piikit ovat tylppiä, joten ne eivät voi puhkaista ihoa.

Voit halutessasi laittaa rullatun pikkupyyhkeen piikkimaton alle alaselän ja hartioiden kohdalle. Silloin koko selkä saa tasaisemman kosketuksen. Voit myös kokeilla laittaa tyyny polvien alle. -kokeile erilaisia tapoja!

CLASSIC: Alkuperäinen. Kova sinulle, joka haluat saada voimakkaan akupainantavaikutuksen.

MEDIUM: Keskikova piikkimatto sinulle, joka haluat saada kohtuullisen voimakkaan akupainantavaikutuksen. Tämä piikkimatto taipuu hieman ja on siksi täydellinen olkapäiden ja niskan käsittelyyn. Medium sopii kaikille. Jos olet epävarma minkä piikkimaton ostaisit, tämä on se, jota me suosittelemme.

FLEX: Pehmein piikkimatto, joka tarjoaa kevyemmän akupainantavaikutuksen. Tämä piikkimatto on taipuisa ja myötäilee siksi vartalon muotoja ja antaa näin miellyttävän lähikontaktin. Flex sopii hyvin rentoutumiseen ja unenlaadun parantamiseen. Se on täydellinen myös kipuherkille käyttäjille.

COMBI: Piikkimatto koostuu Classic- ja Flex-osasta. Sinulle, joka haluat vaihdella akupainantavaikutusta. Valitse puoli halutun paineen mukaan.


Miten käytän Disc Piikkimattoa – Matkapiikkimatto

MakuullaAseta Disc selän kipeän tai jännittyneen kohdan alle. Sen pitää tehdä ”ihanan kipeää” ensimmäisten 5-7 minuutin ajan ja muuttua sitten lämpimäksi rentouttavaksi ja rauhoittavaksi tunteeksi. Ei haittaa vaikka nukahdat.

Käytä T-paidan kanssa tai ilman, kunnes löydät itsellesi sopivan tason. -kokeile erilaisia tapoja. Ei ole mikään itsetarkoitus maata piikkimatolla alasti tai kankaan päällä. Muovipiikit ovat 15 mm pitkiä ja siksi Disc vaikuttaa syvältä. Piikit ovat tylppiä, joten ne eivät voi puhkaista ihoa.

Istuallaan 
Asettamalla Discin selän taakse saat lievemmän akupainantavaikutuksen kuin makuultaan. Se on täydellinen sohvalle tai toimistotuoliin. Älä käytä autoa ajaessasi, koska rentoutuminen voi aiheuttaa sen, että tulet raukeaksi ja nukahdat.

CLASSIC: Kova sinulle, joka haluat saada voimakkaan akupainantavaikutuksen. Käytetään vaatteiden kanssa tai ilman.
FLEX: Pehmeä sinulle, joka haluat saada lievemmän akupainantavaikutuksen. Käytetään ilman vaatteita.


Miten käytän Band Large

    

Kiristä mustaa nauhaa niin, että Band istuu tiiviisti ilman, että verenkierto estyy. Vaatteet tai kangas vaimentavat akupainantavaikutusta ja niitä käytetään silloin, kun se tuntuu liikaa paljaalla iholla. Käytä Band 20-40 minuuttia joka päivä tai tarvittaessa. Sen pitää tehdä ”ihanan kipeää” ensimmäisten 5-7 minuutin ajan ja pistelevän tunteen pitää sitten laantua. Voit kävellä, seisoa, maata tai istua Band kanssa. Kokeile erilaisia tapoja.


Miten käytän Band Small

Kiristä tarranauhaa niin, että Band istuu tiiviisti ilman, että verenkierto estyy. Vaatteet tai kangas vaimentavat akupainantavaikutusta ja niitä käytetään silloin, kun se tuntuu liikaa paljaalla iholla. Käytä Bandia 20-40 minuuttia joka päivä tai tarvittaessa. Sen pitää tehdä ”ihanan kipeää” ensimmäisten 5-7 minuutin ajan ja pistelevän tunteen pitää sitten laantua. Voit kävellä, seisoa, maata tai istua Band kanssa. Kokeile erilaisia tapoja.

CLASSIC: Kova sinulle, joka haluat saada voimakkaan akupainantavaikutuksen. Käytetään vaatteiden kanssa tai ilman.
FLEX: Pehmeä sinulle, joka haluat saada lievemmän akupainantavaikutuksen. Käytetään ilman vaatteita.


Miten käytän Olkapää-Piikkimattoa

Staattinen työasento ja päätetyö aiheuttavat lihaksissa jäykkyyttä ja kireyttä. Käytä Olkapää-Piikkimattoa joka päivä tai tarvittaessa vähintään 20 minuutin ajan. Sen pitää tehdä ”ihanan kipeää” ensimmäisten 5-7 minuutin ajan ja muuttua sitten lämpimäksi rentouttavaksi tunteeksi. Voidaan käyttää T-paidan kanssa tai ilman kipuherkkyydestä riippuen.

Laita piikkimatto selkään repun tavoin ja pujota kädet hihnojen läpi. Tämä luo paineen, joka puristaa Olkapää-Piikkimaton hartioita vasten. Käsien paikkaa vaihtelemalla voit muuttaa hartioihin kohdistuvaa painetta.

Large: Yli 45 cm leveälle selälle.
Small: lle 45 cm leveälle selälle.Miten käytän Jalkapiikkimatto

 

Jalkapiikkimaton tummanvihreässä keskiosassa on korokkeita, jotka osuvat matalaan ja korkeaan jalkaholviin. Jalkapiikkimattoa voidaan käyttää sukkien kanssa ja ilman. Istu tuolille tai sohvalle ja aseta jalat johonkin kuvan asennoista. Sen pitää tehdä ”ihanan kipeää” ensimmäisten 5-7 minuutin ajan ja muuttua sitten lämpimäksi tunteeksi. Vaikutuksen tehostamiseksi voit ”painella” Jalkapiikkimattoa. Käytä 20-40 minuuttia joka päivä tai tarvittaessa.

Älä seiso Jalkapiikkimatolla – käytä ainoastaan istuallaan!

Jalkapiikkimattoa voivat käyttää kaikki kipuherkkyydestä riippumatta. Käytä ensimmäisillä kerroilla sukkia, kunnes löydät sinulle sopivan tason. Kokeile erilaisia tapoja. Ei ole itsetarkoitus olla paljain jaloin. Piikit ovat tylppiä, joten ne eivät voi puhkaista ihoa.


Ruotsalainen Piikkimatto valmistetaan lääketeknisestä muovista Dryflex TPE. Se on korkealaatuinen, allergeeniton ja kestävä muovi, jota käytetään myös muissa tuotteissa, joita käytetään ihoa vasten tai sen alla, kuten letkuissa, katetreissa ja inhalaattoreissa. Piikkimatto valmistetaan Ruotsissa.

Jos sinulla on kysymyksiä tai mielipiteitä Ruotsalainen Piikkimaton käyttöön liittyen tai piikkimatoista yleisesti, ota meihin yhteyttä täällä!

img_divider