Stressi & Jännitys

Ruotsalainen Piikkimatto vähentää jännityksiä ja helpottaa rentoutumista.

Käytä Ruotsalainen Piikkimattoa rauhoittumiseen, kun olet jännittynyt tai stressaantunut. Työtauolla tai kun olet tullut kotiin stressaavan työpäivän jälkeen. Sohvalla, sängyllä tai lattialla silloin, kun tarvitset. 

Oksitosiini on elimistön oma ”onnenpilleri”
Oksitosiini on elimistön rauhoitushormoni. Sitä erittyy imettäessä, kosketuksesta, hieronnassa, meditaatiossa, kävelyllä, liikkuessa, tanssiessa, hyvän aterian yhteydessä jne. Kun oksitosiinitasot nousevat, stressihormonitasot laskevat. Oksitosiini saa meidät avautumaan sosiaalisesti, parantaa työmuistia ja edistää elimistön paranemista. Rikkinäiset tai kuluneet kudokset korjautuvat ja uusia soluja kasvaa tarvittaessa. Kipukynnys nousee, verenpaine laskee ja ahdistus vähenee. Suuret oksitosiiniannokset päihdyttävät. Oksitosiini on siis elimistön oma ”onnenpilleri”.

(Kerstin Uvnäs-Moberg, ruotsalainen fysiologian tutkija. Lue mieluusti hänen kirjansa ”Rauha ja kosketus”).

Kasvattamalla kehon oksitosiinituotantoa optimoit kehosi suorituskyvyn ja kestävyyden sen sijaan, että manipuloisit niitä.

Ruotsalainen Piikkimatto ja rentoutuminen
Yksi selitys rentoutumiselle on se, että piikkimaton selkään kohdistama paine aktivoi elimistön endorfiinien ja oksitosiinin tuotannon. Endorfiinit ovat elimistön omia ”huumeita”, joita erittyy esim. treenatessa. Oksitosiini on elimistön rauhoitushormoni. Kun elimistö tuottaa näitä hormoneja, keho rentoutuu ja kivut vähenevät. Käytä Ruotsalainen Piikkimattoa stressin ja jäykkyyden lievittämiseen. Rentoutuneena elimistö voi parantua ja palautua.

Suosittelemme Ruotsalainen Piikkimattoa Flex. Käytetään ohuen T-paidan kanssa tai alasti. 

Suosittelemme Ruotsalainen Piikkimattoa Flex puhdasta rentoutumista varten.

Svenska Spikmattan Flex mörkgrön
Svenska Spikmattan Flex blå

img_divider